Fehérgyarmati üzemegység

Fehérgyarmati üzemegység

Üzemegység igazgató: Tóth Árpád
Cím: 4900 Fehérgyarmat, Szatmári út 11.
Telefon: 44 / 510 - 063
Fax: 44 / 510 - 064
Email: arpadtoth@relabor.hu

A fehérgyarmati telephely 1999-ben, 50 fővel kezdte meg üzemszerű termelési tevékenységét, fő profilja ekkor a rétegelt lemez alapanyagú kisbútor gyártása volt. A faipari megrendelések csökkenésével új piaci partnerek bevonására volt szükség és a termelési struktúrát a piac igényeihez kellett átalakítani . Ezekhez igazodva a telephely szervezeti egysége többféle termelési tevékenységre bomlott, így szakmacsoportonként öt termelő ágazat jött létre. Kisebb létszámban megmaradt a faipari ágazat, megerősödött az építőipari ágazat, létrejött egy elektronikai, egy kertészeti, és egy általános bérmunka ágazat. Ezzel egy időben beindult egy kisebb létszámú csoport (ÉFFFCS), ahol értelmi, vagy tanulási képességeikben zavart fiatalok kaptak munkalehetőséget. A termelő ágazatok munkafeltételeinek biztosítására létrejött az általános igazgatási ágazat, mely a termelésirányítással, adminisztrációval és logisztikával foglalkozik.

A szervezeti egységek felállítása mellett folyamatosan sikerült újabb beruházásokat megvalósítani, csarnoképületeket és infrastruktúrát építeni, valamint gépberuházásokat végrehajtani. Ennek köszönhetően jelenleg az üzemegységben az ágazatok a mai igényeknek megfelelő, legkorszerűbb technológiával felszereltek. A munkavégzés, munkába jutás területén az akadálymentesség teljes egészében megoldott.

Jelenleg működő ágazatok:

 

 

Elektronikai ágazat

• A legkorszerűbb technológiával gyártunk különböző típusú kábelkötegeket, kábelkorbácsokat személygépkocsikhoz a németországi Opel autógyár részére egy partnercégen keresztül. A nagy odafigyelést, pontosságot és precizitást igénylő munka megfelelő minőségét a dolgozók folyamatos képzésével érjük el.

Faipari ágazat

• Rétegelt lemez alapanyagú kisbútor és dobozgyártás folyik az ágazatban a dorogi faipari ágazattal együttműködve. A termékeinket német és angol piaci megrendelők részére gyártjuk. A tavalyi év során vásároltunk egy táblásító gépet melynek segítségével akár puha vagy kemény fából tudunk táblásított anyagot előállítani (maximális méret: 1000 cm X 3000 cm X 5 cm). Rendelkezünk két darab 35 m3 -es szárítókamrával melyben bármilyen típusú fa bérszárítására van lehetőség.

Építőipari ágazat

• Az ágazat kezdeti időszakában a munkák nagy részét az üzemek, épületek felújítása, átalakítása biztosította. Az ágazat további működése és önfenntartó képességének megmaradása érdekében a térség építőipari piacán, külső megrendelők részére végzünk építőipari szolgáltatást.

Általános bérmunka

• Az általános bérmunka területén vízmérő órák komplett összeszerelése történik.