Elektronikai ágazat

Elektronikai ágazat

Ágazatvezető: Boros András

Cím: 2500 Esztergom, Dobogókői út 31.
Mobil: 06 30 813 42 10
Email: borosandras@relabor.hu

Az ágazat 1994-ben, Tokodon kezdte meg működését, ma Dorogon, önálló épületben működik. Az ágazat indulásakor a fő munkatevékenységet a vezetékek különféle csatlakozókal való ellátása és tekercsek készítése biztosította, melyet a szomszédos településen működő Kft megrendelésére gyártottunk másfél éven keresztül. A tekercseket, melyeket áruházláncok áruvédelmi rendszerekhez használták saját fejlesztésű eszközeinkkel készítettük. A másfél év alatt több mint 3.000.000 tekercset állítottak elő dolgozóink.

1996-tól kézi munkával, néhány egyszerű segédeszköz igénybevételével toroid tekercseket gyártott az ágazat, valamint az akkori megrendelő igényére elkezdtük a csatlakozó forrasztást, a félvezető alkatrészek előszerelését, egyszerű panelek beültetését és hullámforrasztását.

Az új megrendelőinknek a mai napig nagy mennyiségben végez az ágazat huzal előkészítést ónozással, LED diódaforrasztást, csatlakozó hüvelyek vezetékre forrasztását. Az így elkészült alkatrészek többnyire az autóiparban kerülnek felhasználásra.

Az ágazat legfontosabb tevékenysége a multinacionális cégeknek végzett mechanikai és elektronikai szerelési munka. A termékek összetétele többféle, gyakran változó és főleg női munkaerő foglalkoztatását biztosítják.

Tevékenységi köreink:

 

• elektronikai alkatrészek előállítása
• alkatrészek előszerelési munkái
• elektronikai alkatrészek összeszerelési munkái
• kábelkorbács összeállítás, szerelés
• kábelkorbács csatlakozások szerelése